Ana SayfaKripto ParaSEC, Invesco Galaxy Ethereum ETF Kararını 2024'e Erteledi

SEC, Invesco Galaxy Ethereum ETF Kararını 2024’e Erteledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Invesco Galaxy Ethereum ETF'sine ilişkin kararını 2024'e erteledi.

Komisyonun, spot kripto yatırım aracının onaylanması veya reddedilmesi konusunda karar vermesi için 23 Aralık tarihine kadar süresi vardı.

SEC, Ethereum ETF Kararını Bastırdı
Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, 13 Aralık’ta yayınlanan bir bildiride, önerilen bir kural değişikliğinin onaylanması veya reddedilmesi için daha uzun bir süre belirleyeceğini belirtti. Cboe BZX Borsası tarafından önerilen kural değişikliği, borsanın Invesco Galaxy Ethereum borsa yatırım fonunun hisselerini listelemesine ve ticaretine izin verecek. 8 Kasım’da Federal Kayıt’ta yayınlanan teklif, SEC’in 45 gün içinde harekete geçmesini gerektiriyordu.

Invesco Galaxy Ethereum ETF, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından değerlendirilen birkaç ETF’den biridir. Ancak komisyon bugüne kadar Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi büyük kripto para birimlerine doğrudan maruz kalan tek bir borsa yatırım fonuna onay vermedi. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu 13 Aralık tarihli duyurusunda şunları belirtti:

“Önerilen kural değişikliğine ilişkin duyurunun yayınlanmasından sonraki 45. gün 23 Aralık 2023’tür. Komisyon bu 45 günlük süreyi uzatıyor. “Komisyon […], Komisyonun önerilen kural değişikliğini onaylayacağı veya reddedeceği veya onaylanıp onaylanmayacağını belirlemek için işlemler başlatacağı tarih olarak 6 Şubat 2024’ü belirler.”

SEC’in kararı 2024’e ertelemesiyle ETF’ye ilişkin karar 6 Şubat 2024’te verilecek.

Invesco Galaxy Ethereum ETF’si

Invesco Galaxy Ethereum ETF’si, potansiyel listelenmesinin daha geniş piyasayı önemli ölçüde etkileyebileceği için önemlidir. Invesco ve Galaxy Digital, spot Bitcoin ETF başvurusunu yeniden etkinleştirdikten sonra Eylül ayında spot Ether ETF başvurusunda bulundu. Invesco, WisdomTree’nin spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmasından sadece birkaç saat sonra başvurusunu yeniden etkinleştirmişti.

Başvuruya göre Invesco, Haziran ayında SEC’den Invesco Galaxy Bitcoin ETF’sinin Cboe BZX Borsasında listelenmesine izin vermesini talep etti.

Birçok endüstri uzmanı, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun ister Bitcoin ister Ether olsun bir spot ETF’yi onaylamaya karar vermesi durumunda, birkaç firmadan gelen ETF başvurularını aynı anda onaylayacağını öne sürdü.

Diğer ETF Başvuruları

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun kararını erteleme kararına ilişkin haber, çok sayıda ETF başvurusunun komisyonda beklemede olduğu bir dönemde geldi. Bunlar arasında dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, VanEck, Ark21Shares, Fidelity ve Hashdex gibi çeşitli finansal devlerin uygulamaları yer alıyor.

Son raporlar, bazı varlık yöneticileri temsilcilerinin ETF tekliflerini görüşmek üzere SEC yetkilileriyle buluştuğunu da doğruladı. Bu durum sektör gözlemcileri tarafından olumlu bir gelişme olarak yorumlanarak ETF uygulamalarına ilişkin tartışmaların ilerlediğini gösteriyor. ETF Analisti James Seyffart toplantıları doğrulayarak BlackRock, Fidelity, Franklin Templeton ve Grayscale temsilcilerinin SEC ile ilgili başvurularıyla ilgili olarak görüştüğünü belirtti.

“Bildirilecek çığır açıcı bir şey yok ancak 4 farklı ihraççı, son birkaç gün içinde #Bitcoin ETF başvurularıyla ilgili olarak SEC ile görüştü. @BlackRock dün onlarla birkaç hafta içinde üçüncü kez buluştu. @Grayscale, Franklin ve @Fidelity’nin geçen hafta toplantıları vardı.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

Bitcoin işlem ücretleri 24 milyon dolara yükseldi

USD cinsinden Bitcoin ücretleri yeni zirvelere ulaşırken, Bitcoin cinsinden madenci geliri başka bir hikaye anlatıyor. Geçtiğimiz hafta sonu, Bitcoin işlem ücretlerinde yeni bir dönüm noktası kaydedildi....

İngiltere Hazinesi, dijital varlık inovasyonu için korumalı alan kurallarını açıkladı

Birleşik Krallık'taki politika yapıcılar, 18 Aralık'ta kripto ile ilgili Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı (DSS) kurallarını, katı yeni FCA kuralları olarak tanıttı. Birleşik Krallık Hazinesi liderleri,...

Bitcoin 43.000 doların üzerine çıktı, piyasa olgunlaşıyor

Bitcoin'in 43.000 doların üzerine çıkması, 67 milyon dolarlık BTC likidasyonuna yol açarak piyasanın daha da olgunlaştığını gösteriyor. BlackRock'un spot ETF başvurusunu değiştirmesinin ardından BTC'nin fiyat şansı...

Arweave AR token değeri, çekişmeli hard fork tartışmalarıyla %13 düştü

Arweave, piyasa değerine göre dördüncü en büyük dosya paylaşım blockchain ağıdır. İnsanlığın en kritik verilerini korumaya adanmış, merkezi olmayan, kalıcı bir depolama çözümü olarak işlev...

Popüler Haberler