Ana SayfaDeFiIMF Başkanı Georgieva, riskleri önlemek için açık kripto kuralları çağrısında bulundu

IMF Başkanı Georgieva, riskleri önlemek için açık kripto kuralları çağrısında bulundu

Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanı, finansal istikrara risk oluşturduğu için kripto para düzenlemeleri çağrısında bulundu.

IMF’nin genel müdürü Kristalina Georgieva, bu hafta Seul’de dijital para birimleriyle ilgili bir konferansta konuştu. Açılış konuşmasında Georgieva, finansal istikrara yönelik riskler oluşturabileceği için kripto para birimlerinin düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

IMF Kripto ile İlişkili Riskler Konusunda Uyardı
Georgieva, kriptonun ortadan kaybolacak bir şey olmadığını ancak ele alınması gerektiğini açıkladı.

“Birincisi, kripto varlıkları ortadan kaybolmuyor. Bitcoin, Nisan 2022’den bu yana en yüksek değerinde işlem görüyor. Kripto piyasası değeri geçen yıla göre iki katına çıktı. Ve bugün hala insanların “Bitcoin” kelimesini “sağlık ve zindelik” kelimesinden yaklaşık 20 kat, “iklim değişikliği” kelimesinden ise 7 kat daha fazla aradığını belirtti.

Kripto paranın olası kalıcılığı ışığında Georgieva, yaygın benimsemenin oluşturabileceği risklerin altını çizdi.Ayrıca Hindistan, Nijerya ve Vietnam gibi gelişmekte olan piyasa ekonomileri arasında kripto benimseme düzeylerinin yüksek olduğuna dikkat çekti. .

IMF başkanına göre:

“Zorluk, yüksek kripto varlığının benimsenmesinin makro-finansal istikrarı zayıflatabilmesidir.”

 

Georgieva konuşmasında açık kripto düzenlemelerinin uygulanmasının ardındaki mantığı açıkladı.

“Amacımız, bazı teknolojilerden yararlanarak kripto ve altyapı risklerini önlemek için kurallar sağlayarak daha verimli, birlikte çalışabilir ve erişilebilir bir finansal sistem oluşturmaktır.”

Kuralların “bizi kripto öncesi bir dünyaya döndürmek veya yeniliği engellemek” anlamına gelmediğini sözlerine ekledi. “İyi kurallar yeniliği teşvik edebilir ve yönlendirebilir.”

Kriptonun Gitmeyeceğinin Bildirilmesi

Georgieva’nın konuşmasında söylediği gibi kripto varlıklar ortadan kaybolmayacak. Açıklamada IMF’nin vurgusu yapıldı. Şubat ayında IMF, ” olarak adlandırdığı şeyin ne olduğunu tartışan bir basın bülteni yayınladı. Kripto Varlıklara Yönelik Etkili Politikaların Unsurları” ifadesinde, son dönemdeki gerilemeye rağmen kripto varlıklarının gelişmeye devam edebileceği ve hiçbir şey yapmamanın savunulamaz olduğu belirtildi.

“Kripto varlıkları için etkili politikalar uygulamaya koyma çabaları, çeşitli borsaların ve kripto ekosistemindeki diğer aktörlerin başarısızlığının yanı sıra bazı kripto varlıklarının çöküşü nedeniyle yetkililer için önemli bir politika önceliği haline geldi. IMF, kripto varlıklarının mevcut krize rağmen gelişmeye devam edebileceğinden hiçbir şey yapmamanın savunulamaz olduğunu söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

Bitcoin işlem ücretleri 24 milyon dolara yükseldi

USD cinsinden Bitcoin ücretleri yeni zirvelere ulaşırken, Bitcoin cinsinden madenci geliri başka bir hikaye anlatıyor. Geçtiğimiz hafta sonu, Bitcoin işlem ücretlerinde yeni bir dönüm noktası kaydedildi....

İngiltere Hazinesi, dijital varlık inovasyonu için korumalı alan kurallarını açıkladı

Birleşik Krallık'taki politika yapıcılar, 18 Aralık'ta kripto ile ilgili Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı (DSS) kurallarını, katı yeni FCA kuralları olarak tanıttı. Birleşik Krallık Hazinesi liderleri,...

Bitcoin 43.000 doların üzerine çıktı, piyasa olgunlaşıyor

Bitcoin'in 43.000 doların üzerine çıkması, 67 milyon dolarlık BTC likidasyonuna yol açarak piyasanın daha da olgunlaştığını gösteriyor. BlackRock'un spot ETF başvurusunu değiştirmesinin ardından BTC'nin fiyat şansı...

Arweave AR token değeri, çekişmeli hard fork tartışmalarıyla %13 düştü

Arweave, piyasa değerine göre dördüncü en büyük dosya paylaşım blockchain ağıdır. İnsanlığın en kritik verilerini korumaya adanmış, merkezi olmayan, kalıcı bir depolama çözümü olarak işlev...

Popüler Haberler