Ana SayfaKripto ParaBitcoin 43.000 doların üzerine çıktı, piyasa olgunlaşıyor

Bitcoin 43.000 doların üzerine çıktı, piyasa olgunlaşıyor

Bitcoin’in 43.000 doların üzerine çıkması, 67 milyon dolarlık BTC likidasyonuna yol açarak piyasanın daha da olgunlaştığını gösteriyor.

BlackRock‘un spot ETF başvurusunu değiştirmesinin ardından BTC’nin fiyat şansı geçtiğimiz gün tersine döndü ve Bitcoin yeniden 43.000 doların üzerine çıktı.

Ethereum sırasıyla 18,38 milyon dolar ve 16,6 milyon dolar ile uzun ve kısa pozisyonlarda tasfiyeler yaşadı.

Solana, XRP gibi büyük değerli kripto para birimleri, ve Dogecoin de sırasıyla 7,66 milyon dolar, 3,2 milyon dolar ve 3,5 milyon dolarlık kayda değer tasfiyelere tanık oldu.

Bu arada, zor durumdaki Binance platformunu kullanan kripto tüccarları, piyasada yaşanan toplam kayıpların %50’sinden fazlasını oluşturdu. Borsa kullanıcıları geçtiğimiz gün 102,85 milyon dolar kaybetti; en önemli tek tasfiye emri 8,82 milyon dolarlık uzun pozisyon BTC’siydi.

Piyasa toparlanıyor

Mevcut fiyat performansı, haftaya uysal bir şekilde başlayan en iyi kripto para birimi için talihin tersine döndüğünü temsil ediyor ve daha geniş bir piyasa düşüşünü gösteriyor. Ancak dünyanın en büyük varlık yöneticisi ve spot ETF’ye başvuranlardan biri olan BlackRock’un SEC ile olan başvurularını revize ettiği haberinin ardından fiyatı yükseldi.

BlackRock’un yeni değişikliği bir IBIT piyasa göstergesini ortaya çıkardı ve ilgili işlemler nakit karşılığında gerçekleşecek. Yatırımcılara kısa süre önce yazdığı bir notta, Matrixport araştırma başkanı Markus Thielen, BTC’nin bu yıl için üstün varlık olduğunu ileri sürdü, daha fazla yatırımcının gelecek yıl daha fazla sermaye tahsis edip etmeme konusunda kafa yorduğunu da sözlerine ekledi.

Bu arada, XRP, Ethereum, Solana ve Avalanche dahil olmak üzere diğer ilk 10 kripto para birimi %3 ila %9 arasında kazanç elde etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

Bitcoin işlem ücretleri 24 milyon dolara yükseldi

USD cinsinden Bitcoin ücretleri yeni zirvelere ulaşırken, Bitcoin cinsinden madenci geliri başka bir hikaye anlatıyor. Geçtiğimiz hafta sonu, Bitcoin işlem ücretlerinde yeni bir dönüm noktası kaydedildi....

İngiltere Hazinesi, dijital varlık inovasyonu için korumalı alan kurallarını açıkladı

Birleşik Krallık'taki politika yapıcılar, 18 Aralık'ta kripto ile ilgili Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı (DSS) kurallarını, katı yeni FCA kuralları olarak tanıttı. Birleşik Krallık Hazinesi liderleri,...

Arweave AR token değeri, çekişmeli hard fork tartışmalarıyla %13 düştü

Arweave, piyasa değerine göre dördüncü en büyük dosya paylaşım blockchain ağıdır. İnsanlığın en kritik verilerini korumaya adanmış, merkezi olmayan, kalıcı bir depolama çözümü olarak işlev...

Solana DEX’leri Ethereum’u geride bıraktı: Aylık işlem hacmi 10 milyar doları aşabilir

16 Aralık'ta, Solana'daki merkezi olmayan borsaların (DEX) işlem hacmi, kriz ortasında ilk kez Ethereum'un işlem hacmini kısa süreliğine tersine çevirdi. DeFillama'dan elde edilen veriler, blockchain üzerindeki...

Popüler Haberler