Ana SayfaKripto Paraİngiltere Hazinesi, dijital varlık inovasyonu için korumalı alan kurallarını açıkladı

İngiltere Hazinesi, dijital varlık inovasyonu için korumalı alan kurallarını açıkladı

Birleşik Krallık’taki politika yapıcılar, 18 Aralık’ta kripto ile ilgili Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı (DSS) kurallarını, katı yeni FCA kuralları olarak tanıttı.

Birleşik Krallık Hazinesi liderleri, Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı (DSS) düzenlemeleri adı verilen bir dizi kuralı 18 Aralık’ta parlamentonun huzuruna sundu.

Kurallar, Hazine’nin yeni mevzuat gerekliliklerini kaldırmasına, değiştirmesine veya uygulamasına olanak tanıyor. Ayrıca, Hazine’nin yetki vermesi durumunda İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) ve Mali İdare Otoritesi’nin (FCA) bir sanal alanı çalıştırmasına ve denetlemesine de izin veriyorlar. Ayrıca Hazine ve Meclis arasındaki işbirliği sayesinde sandbox bulgularının kalıcı olarak yasalaşması mümkün olacak.

Notta, kuralların dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) ve dijital varlıkları destekleyen teknolojiyi içeren testlere izin vermesi gerektiği açıkça belirtiliyor. Spesifik olarak, bu testler, merkezi menkul kıymet depoları ve ticaret mekanlarının rollerini yerine getirmek için yukarıdaki teknolojiyi kullanabilir.

İngiltere katı ama kriptoya açık

Birleşik Krallık, çeşitli katı kripto politikalarıyla tanınmaktadır. FCA, Ekim ayında kapsamlı reklamcılık kuralları getirdi. Bu, çok sayıda firmanın hizmetlerini azaltmasına yol açtı; en son Revolut gibi diğer firmalar da uyarı listesine alındı.Poloniex, bugün İngiltere’deki ticari hizmetleri durdurdu.

Ek olarak, 1 Eylül 2023’te bir Seyahat Kuralı yürürlüğe girdi. Bu, bazı Birleşik Krallık şirketlerinin kripto transferleriyle ilgili bilgileri toplayıp paylaşmasını gerektiriyor.

Bu kısıtlamalara rağmen, Birleşik Krallık hükümeti kripto faaliyetleri için “güvenli bir yetki alanı” oluşturma hedefini dile getirdi. Bu arada İngiltere Merkez Bankası, stablecoin’lere izin verilmesine kısmen odaklanan bir finansal yenilik yol haritası hazırladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

Bitcoin işlem ücretleri 24 milyon dolara yükseldi

USD cinsinden Bitcoin ücretleri yeni zirvelere ulaşırken, Bitcoin cinsinden madenci geliri başka bir hikaye anlatıyor. Geçtiğimiz hafta sonu, Bitcoin işlem ücretlerinde yeni bir dönüm noktası kaydedildi....

Bitcoin 43.000 doların üzerine çıktı, piyasa olgunlaşıyor

Bitcoin'in 43.000 doların üzerine çıkması, 67 milyon dolarlık BTC likidasyonuna yol açarak piyasanın daha da olgunlaştığını gösteriyor. BlackRock'un spot ETF başvurusunu değiştirmesinin ardından BTC'nin fiyat şansı...

Arweave AR token değeri, çekişmeli hard fork tartışmalarıyla %13 düştü

Arweave, piyasa değerine göre dördüncü en büyük dosya paylaşım blockchain ağıdır. İnsanlığın en kritik verilerini korumaya adanmış, merkezi olmayan, kalıcı bir depolama çözümü olarak işlev...

Solana DEX’leri Ethereum’u geride bıraktı: Aylık işlem hacmi 10 milyar doları aşabilir

16 Aralık'ta, Solana'daki merkezi olmayan borsaların (DEX) işlem hacmi, kriz ortasında ilk kez Ethereum'un işlem hacmini kısa süreliğine tersine çevirdi. DeFillama'dan elde edilen veriler, blockchain üzerindeki...

Popüler Haberler