Ana SayfaBlok ZincirArweave AR token değeri, çekişmeli hard fork tartışmalarıyla %13 düştü

Arweave AR token değeri, çekişmeli hard fork tartışmalarıyla %13 düştü

Merkezi olmayan depolama platformu Arweave'in AR tokeni, blockchain ağının olası bir hard forku tartışmalarının ardından %13'ten fazla düştü. Arweave'in kurucusu Sam Williams, Irys kullanıcılarını diğer paket servis sağlayıcılarına geçmeye veya kendi paketleyicilerini oluşturmaya teşvik etti.

Arweave, piyasa değerine göre dördüncü en büyük dosya paylaşım blockchain ağıdır. İnsanlığın en kritik verilerini korumaya adanmış, merkezi olmayan, kalıcı bir depolama çözümü olarak işlev görür.

Ağ, dijital sanatı güvence altına almayı amaçlayan NFT sanatçıları ve koleksiyoncular arasında önemli ölçüde benimseniyor. Meta gibi büyük teknoloji firmalarıyla önemli ortaklıklar ve entegrasyonlar kurdu.

17 Aralık’ta Arweave‘in kurucusu Sam Williams, eski adı Bundlr olan depolama çözümü sağlayıcısı Irys‘i etik olmayan bir çatallanma kurgulamakla suçladı. Williams, Irys’in veri setini düşürmeyi ve token arzını sıfırlamayı içeren çatallanmanın açgözlülükten kaynaklandığını ileri sürdü. Kalıcı depolama platformları için çatalların gerekliliğini vurguladı ancak Irys’i etik olmayan bir yaklaşım seçtiği için kınadı.

Bu iddia edilen etik dışı yaklaşım nedeniyle Arweave, Irys kullanıcılarını diğer paket servis sağlayıcılarına geçmeye veya kendi paketleyicilerini oluşturmaya teşvik etti. Merkezi olmayan depolama platformu aynı zamanda Irys’in “içerikleri zincire yerleşmeden önce içeriklerini Arweave ekosisteminin ana ağ geçitlerinde iyimser bir şekilde gösterme” yeteneğini de ortadan kaldırmayı planlıyor.

Bu arada Irys, Willams’ın eylemlerinin adaletsiz olduğunu söyleyerek Arweave’i platformunu aktif olarak sansürlemekle suçladı. Paket servis sağlayıcısı ayrıca kullanıcılarını Arweave tarafından uygulanan kısıtlamaları aşmak için ağ geçidini kullanmaya çağırdı:

“Irys hiçbir zaman kullanıcıların verilerinin nerede saklanacağı konusundaki seçim hakkını elinden almamıştır ve almayacaktır. Kullanıcıları için kalıcı verilere sınırsız erişim sağlamak, Irys’in yaptığı işin özüdür. Sansüre dayanıklı, açık kaynak ve izin gerektirmeyen teknolojiye bağlılığımızı sürdürüyoruz.”

Irys ayrıca mevcut kullanıcılarına kesintisiz hizmetler sağlarken “yeni kaynak teknolojisini” geliştirme konusundaki kararlılığını da doğruladı. Kullanıcılara, “yeni özellikler” geliştirmeye devam ettikçe devam eden projelerinin ve verilerinin erişilebilirliğinin etkilenmeyeceğine dair güvence verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

Bitcoin işlem ücretleri 24 milyon dolara yükseldi

USD cinsinden Bitcoin ücretleri yeni zirvelere ulaşırken, Bitcoin cinsinden madenci geliri başka bir hikaye anlatıyor. Geçtiğimiz hafta sonu, Bitcoin işlem ücretlerinde yeni bir dönüm noktası kaydedildi....

İngiltere Hazinesi, dijital varlık inovasyonu için korumalı alan kurallarını açıkladı

Birleşik Krallık'taki politika yapıcılar, 18 Aralık'ta kripto ile ilgili Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı (DSS) kurallarını, katı yeni FCA kuralları olarak tanıttı. Birleşik Krallık Hazinesi liderleri,...

Bitcoin 43.000 doların üzerine çıktı, piyasa olgunlaşıyor

Bitcoin'in 43.000 doların üzerine çıkması, 67 milyon dolarlık BTC likidasyonuna yol açarak piyasanın daha da olgunlaştığını gösteriyor. BlackRock'un spot ETF başvurusunu değiştirmesinin ardından BTC'nin fiyat şansı...

Solana DEX’leri Ethereum’u geride bıraktı: Aylık işlem hacmi 10 milyar doları aşabilir

16 Aralık'ta, Solana'daki merkezi olmayan borsaların (DEX) işlem hacmi, kriz ortasında ilk kez Ethereum'un işlem hacmini kısa süreliğine tersine çevirdi. DeFillama'dan elde edilen veriler, blockchain üzerindeki...

Popüler Haberler