Ana SayfaKripto ParaSolana DEX'leri Ethereum'u geride bıraktı: Aylık işlem hacmi 10 milyar doları aşabilir

Solana DEX’leri Ethereum’u geride bıraktı: Aylık işlem hacmi 10 milyar doları aşabilir

Solana DEX'lerinin aylık işlem hacmi 10 milyar doları aşma yolunda ilerliyor. 

16 Aralık’ta, Solana’daki merkezi olmayan borsaların (DEX) işlem hacmi, kriz ortasında ilk kez Ethereum’un işlem hacmini kısa süreliğine tersine çevirdi.

DeFillama’dan elde edilen veriler, blockchain üzerindeki DEX’lerin işlem hacminin 1,536 milyar dolara ulaştığını, Ethereum’un ise bu dönemde yalnızca 1,164 milyar dolarda kaldığını gösteriyor.

Topluluk üyeleri bu gelişmeyi memnuniyetle karşılarken, Solana‘nın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko şöyle dedi:

“Sadece evin içinde dolaşıyorum ve bu noktada tekrar tekrar vay be diyorum.”

Bu arada Ethereum’un günlük hacmi, geçtiğimiz gün kaydedilen 945 milyon dolar ile hakim konumuna geri dönerken, Solana’nınki haberin yayınlandığı an itibarıyla 940 milyon dolar seviyesinde bulunuyordu.

Ancak 16 Aralık’taki kısa süreli değişiklik, güçlü büyümenin ve Solana’nın merkezi olmayan finans (DeFi) ekosisteminin kripto meraklıları arasında yaygın biçimde benimsendiğini gösteriyor.

Görünüşe göre, blok zincirindeki DEX hacmi Aralık ayında 10 milyar doları aşma yolunda ilerliyor ve bu da DeFillama verilerine göre bu ayı ağ için kaydedilen en verimli ay haline getiriyor.

Bonk ve USDC, Solana hacmini artırıyor

Solana tabanlı en büyük DEX olan Orca borsasının hacmine baktığımızda, bu alım satım faaliyetlerinin önemli bir kısmının stabilcoin USD Coin (USDC) ve Bonk‘tan geldiğini görüyoruz.

BONK, Solana’daki ilk köpek temalı kripto para olup, blockchain ağında yeniden ilgi çekiyor.

Mem varlığına olan ilgi ayrıca Solana‘nın blockchain özellikli Saga akıllı telefonlarının hafta sonu satılmasıyla sonuçlandı. Raporlar, bu telefonların ikincil satışlarının eBay’de 5.000 dolara kadar çıktığını ortaya koydu.

Öte yandan, Circle’ın CEO’su Jeremy Allaire daha önce solana’daki tüm stablecoin işlem hacminin %90’ının USDC olduğunu açıklamıştı. USDC, piyasa değerine göre ikinci en büyük stabilcoindir.

Bu arada Helium’un MOBILE jetonu, Solana topluluğunun yaygın ilgisini çeken başka bir varlıktır. Varlığın alım satımı geçtiğimiz gün içinde %70’ten fazla arttı ve fiyatı haberin yayınlandığı an itibariyle %71 artışla 0,006621$’ye yükseldi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

Bitcoin işlem ücretleri 24 milyon dolara yükseldi

USD cinsinden Bitcoin ücretleri yeni zirvelere ulaşırken, Bitcoin cinsinden madenci geliri başka bir hikaye anlatıyor. Geçtiğimiz hafta sonu, Bitcoin işlem ücretlerinde yeni bir dönüm noktası kaydedildi....

İngiltere Hazinesi, dijital varlık inovasyonu için korumalı alan kurallarını açıkladı

Birleşik Krallık'taki politika yapıcılar, 18 Aralık'ta kripto ile ilgili Dijital Menkul Kıymetler Korumalı Alanı (DSS) kurallarını, katı yeni FCA kuralları olarak tanıttı. Birleşik Krallık Hazinesi liderleri,...

Bitcoin 43.000 doların üzerine çıktı, piyasa olgunlaşıyor

Bitcoin'in 43.000 doların üzerine çıkması, 67 milyon dolarlık BTC likidasyonuna yol açarak piyasanın daha da olgunlaştığını gösteriyor. BlackRock'un spot ETF başvurusunu değiştirmesinin ardından BTC'nin fiyat şansı...

Arweave AR token değeri, çekişmeli hard fork tartışmalarıyla %13 düştü

Arweave, piyasa değerine göre dördüncü en büyük dosya paylaşım blockchain ağıdır. İnsanlığın en kritik verilerini korumaya adanmış, merkezi olmayan, kalıcı bir depolama çözümü olarak işlev...

Popüler Haberler