Federal Soruşturma Bürosu (FBI), 1,7 milyon dolar değerinde kripto paraya el koyduğunu duyurdu. Kurum tarafından yapılan dosyalamaya göre, FBI, mart ve temmuz ayları arasında 1,7 milyon dolarlık kripto para birimine el koydu.

FBI‘ın açıklamasına göre, elde edilen bu varlıklar, suçlular tarafından federal yasaları ihlal ederek kazanıldı.

The Block’un haberine göre, FBI’ın ele geçirdiği kripto para birimlerinin büyük bir kısmını Ether oluşturdu. Elde edilen Ether miktarının 800.000 dolar civarında olduğu belirtildi. Yalnızca Virginia eyaletinde 463.811 dolar değerinde Ether ele geçirildi.

Federaller, tüm ABD eyaletleri içerisinde en çok Florida ve Virginia’da kripto para ele geçirdi.

Stablecoin’lere de el konuldu

FBI, büyük miktarda stablecoin de ele geçirdiğini açıkladı. Bir soruşturmanın sonucunda Virginia’nın doğu bölgesinde 469.000 dolar değerinde DAI ele geçirildiği ifade edildi. Bununla birlikte daha az miktarda USDT’ye de el konuldu.

FBI’ın ele geçirdiği büyük miktarlı diğer kripto para birimleri arasında 147.000 dolar değerinde BTC ve 20.000 dolar değerinde XMR yer aldı.

El koyulan diğer kripto para birimleri arasında SOL, ADA ve DOGE da yer aldı.

FBI’ın yapmış olduğu müsaderelerde Binance’e bağlı 46 hesap yer alması dikkat çekti. Bununla birlikte Coinbase, Kraken, Kucoin ve OKX gibi diğer büyük kripto para borsalarında benzer bir durum yaşanmadı.