Seyşeller merkezli kripto para türevleri borsası Bitget, kullanıcıların küresel düzenleyici yönergelere ayak uydurması için Müşterini Tanı (KYC) gereksinimlerini güncelliyor.

Şirkete göre bu güncelleme, kullanıcı haklarını ve çıkarlarını korumak amacıyla yapılacak. Ayrıca borsa, güvenli bir kripto para birimi ticaret ortamı oluşturmak ve çeşitli küresel gözlemcilerin düzenleyici tavsiyelerine uymak için hareket edecek. Tüm bu süreçlerin kapsamında Bitget, yeni KYC gereksinimlerine yoğunlaşmış durumda.

BitGet, yeni KYC doğrulama gereksinimlerini Eylül 2023’ten itibaren yürürlüğe sokacak. Platforma katılan yeni kullanıcıların, kripto para yatırma ve alım satım yapma dahil olmak üzere çeşitli Bitget hizmetlerine erişmek için 1. seviye KYC doğrulamasını tamamlaması gerekecek.

Bitget’s updated KYC mandate. Source: Bitget

1 Eylül’den önce platforma kaydolan kullanıcıların KYC doğrulamasını 1 Ekim 2023’e kadar tamamlamaları zorunlu kılınacak. Türev borsası, Eylül ayına kadar süreci tamamlamamış kullanıcıların yine de para yatırabileceğini, para çekebileceğini ve ticaret yapabileceğini belirtti.

Ekim ayından itibaren, KYC doğrulama sürecini gerçekleştirmemiş kullanıcıların para çekme, sipariş iptal etme, abonelik kullanma ve pozisyon kapatma işlemleri sınırlandırılacak ve yeni alım satım emirleri oluşturabilmeleri kısıtlanacak.

Bitget, ayrıca, ana akım finansal kurumların ve düzenlenmiş kuruluşların çoğunluğuyla uyumlu olarak hareket deceğini belirtti. Bu kapsamda borsa, riskleri değerlendirme amacıyla müşterilerin kimliklerini doğrulamak için KYC prosedürlerini takip edecek.

Seyşeller merkezli platform, KYC politikasını güncelleyeceğini duyuran en son borsa oldu.

KuCoin, Temmuz 2023’te benzer gereklilikleri uygulamaya koyarak, küresel Kara Para Aklamayı Önleme düzenlemelerine uyum sağlamak için zorunlu kimlik kontrollerini devreye sokmuştu. KYC kontrollerini tamamlayamayan kullanıcılar KuCoin’in hizmet ve ürünlerine erişemiyor. KuCoin kullanıcılarının isimlerini, kimlik numaralarını, kimlik fotoğraflarını vermeleri ve bir yüz tanıma işlemini tamamlamaları gerekiyor.

OKX de Bitget gibi Eylül ayına kadar kullanıcıların kimliklerini doğrulamak amacıyla bir KYC sürecini zorunlu kılıyor. Üç aşamalı süreç KuCoin’in çalışmasına benziyor. Doğrulama sürecini tamamlayamayan kullanıcılar ise 21 Eylül’den itibaren OKX’in hizmetlerine erişemeyecek.

Tarihteki bu anı korumak ve kripto alanında bağımsız gazeteciliğe desteğinizi göstermek için bu makaleyi bir NFT olarak toplayın.